12 Φεβ 2009

6. Άλλα Καταλύματα

Εκτός από τα ξενοδοχεία ένας άλλος εναλλακτικότερος τρόπος διαμονής στο ταξίδι σας παραμένουν τα παραδοσιακά καταλύματα, που άλλοτε μπορεί να είναι ανεξάρτητες κατοικίες, διαμερίσματα ή ακόμα και δωμάτια που νοικιάζονται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα (συνήθως από μια εβδομάδα έως και 2 μήνες). Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτά τα καταλύματα έχουν πολλά προτερήματα σε σχέση με τα ξενοδοχεία:

  • Καταρχήν, στα ενοικιαζόμενα σπίτια οι τιμές είναι σχεδόν μισές σε σχέση με τα ξενοδοχεία.
  • Υπάρχει μεγάλη προσφορά και μπορεί κανείς να μείνει και σε μέρη που δεν υπάρχουν ξενοδοχεία.
  • Τα περισσότερα σπίτια περιέχουν όλο τον οικιακό εξοπλισμό, οπότε μπορεί κανείς να μαγειρέψει σπίτι, να φτιάξει το πρωινό του, κτλ.
  • Ο προσφερόμενος χώρος είναι πάντα πολύ μεγαλύτερος από ένα κλασικό δωμάτιο ξενοδοχείου.

Θα σας παραθέσω πιο κάτω 4 site που χρησιμοποιώ για να βρω τέτοια σπίτια ή διαμερίσματα προς ενοικίαση. Τα site αυτά μεσολαβούν ώστε να έρθουν σε επαφή οι ενοικιαστές με τους ιδιοκτήτες. Αρχικά διαλέγετε την περιοχή που θέλετε να αναζητήσετε κατάλυμα, στη συνέχεια τις ημερομηνίες, κτλ.

Μπορείτε να μπείτε στο φωτογραφικό αρχείο του κάθε σπιτιού, να δείτε αναλυτικά τι προσφέρει και σε τι τιμές (συνήθως οι τιμές είναι με την εβδομάδα), κι εφόσον κάποιο σας ενδιαφέρει, έρχεστε σε άμεση συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη.

Μπορείτε να βρείτε υπέροχα σπίτια να νοικιάσετε και σε πολύ καλές τιμές και τοποθεσίες. Το πιο σημαντικό κατ’ εμέ στοιχείο της αναζήτησής σας είναι να κοιτάζετε και την βαθμολογία που έχει λάβει το κάθε σπίτι από τους προηγούμενους ενοικιαστές του και φυσικά το να σας εξυπηρετεί σε σχέση με τις μετακινήσεις σας.

Τα site:

HOMELIDAYS (έχει τα περισσότερα σπίτια)

IHA.COM

VILLANAO

Ενοικίαση διαμερισμάτων στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ