22 Φεβ 2009

3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Είναι, το πιο σημαντικό κομμάτι στην προετοιμασία ενός ταξιδιού. Όσο καλύτερα ενημερωμένοι είμαστε, τόσο καλύτερα θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας.

Το πρώτο ερώτημα λοιπόν είναι «πώς να είναι το Λονδίνο και τι αξίζει να δούμε εκεί που θα πάμε;» Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει ένας ταξιδιωτικός οδηγός.

Στην Αθήνα θεωρώ ότι τις καλύτερες συλλογές ταξιδιωτικών οδηγών θα τις βρείτε στον 6ο όροφο του βιβλιοπωλείου «Ελευθερουδάκης» (Πανεπιστημίου 17), και στα ταξιδιωτικά τμήματα των βιβλιοπωλείων «Πολιτεία» (Ασκληπιού 1-3 & Ακαδημίας), «Παπασωτηρίου» και στο εξειδεικευμένο βιβλιοπωλείο «Road» (Σόλωνος 71).

Μην τσιγγουνευτείτε τον οδηγό σας. Αγοράστε αυτόν που θεωρείτε ότι δίνει τις περισσότερες πληροφορίες με τον καλύτερο τρόπο.

Μερικοί πολύ καλοί οδηγοί on-line:

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΩΝ:

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ FORUMS:

http://www.traveltips.gr/

http://www.travelstories.gr/index.php

http://forum.kakapaidia.gr/

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε βιβλία και χάρτες:

Amazon Travel Books (και καινουργια και μεταχειρισμένα βιβλία)

Ξεκινήστε διαβάζοντας τον οδηγό σας σαν να διαβάζετε ένα βιβλίο. Προσπαθείτε μέσα από τον οδηγό σας να εντοπίσετε ποια είναι η καλύτερη περιοχή να μείνετε, ποια τα αξιοθέατα που θέλετε να δείτε, δημιουργήστε μια σφαιρική εικόνα της πόλης που θα επισκεφθείτε, για να μπορέσετε κι ευκολότερα να επιλέξετε ξενοδοχείο. Μελετήστε τους χάρτες των ταξιδιωτικών σας οδηγών!

Χάρτες επίσης θα βρείτε:

Σχετικά με τον καιρό (για να προβλέψετε τι ρούχα θα πάρετε):

Συναλλαγματικές ισοτιμίες:

http://www.xe.com/ucc/ - το καλύτερο εργαλείο για τις ισοτιμίες.

Διαφορά ώρας:

http://www.timeanddate.com/worldclock/ - Βρίσκετε την ώρα σε σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Read More......